Referencje

 

Jesteśmy zaszczyceni przychylnymi opiniami naszych Klientów:

"Restauracja "Pod Czaplą" od ponad 15 lat współpracuje z Operą Śląską w zakresie cateringu podczas premier i koncertów okolicznościowych, organizacji konferencji oraz imprez artystycznych dla firm i instytucji w połączeniu z bankietami nawet dla 500 osób... Długotrwałość i jakość współpracy utwierdza nas w przekonaniu, że to niezawodny i godny zaufania partner."

Tadeusz Serafin, Dyrektor Opery Śląskiej


"Z firmą cateringową Państwa Blaut współpracujemy 15 lat. Są znakomitymi organizatorami kompleksowych imprez - nie tylko bankietów w pięknych stylowych wnętrzach, ale także koncertów z udziałem orkiestry, solistów i baletu. Zapewnia to poczucie komfortu i brak konieczności własnego zaangażowania w przygotowaniu imprezy. Codziennie z zadowoleniem korzystamy również z obiadów pracowniczych, a smaczna i urozmaicona kuchnia, rzetelność i punktualność całkowicie spełniają nasze oczekiwania."

Wiesław Wiśniewski, Prezes LIBERTY POLAND



„Cała nasza załoga i kilkuset zaproszonych gości było zafascynowanych reżyserią oraz wysokim poziomem organizacyjnym, artystycznym i kulinarnym zarówno imprezy oficjalnej w Operze Śląskiej jak i festynu załogowego na terenie Szpitala. Misternie skonstruowany scenariusz, zręcznie przeplatający elementy oficjalne z rozrywką sprawił, że przebieg uroczystości 80-lecia Szpitala był harmonijny, interesujący i bardzo atrakcyjny”.

Bogdan Koczy, Dyrektor Naczelny Wojewódzkiego Szpitala Chirurgii Urazowej 
w Piekarach Śląskich



„Najwyższa jakość usług oferowanych przez restaurację „Pod Czaplą” wynika z przestrzegania przez jej właścicieli oraz personel głęboko zakorzenionych zasad: być blisko Klienta, zrozumieć jego potrzeby i wymagania. Wyśmienity smak przygotowanych potraw, zręczna i miła obsługa, jak i sama organizacja wielokrotnie wzbudziły podziw gości organizowanych przez naszą firmę przyjęć, gal czy też spotkań integracyjnych”.

Ludmiła Jama-Voigt, Wiceprezes VOIGT


„Działając w imieniu Zakładów Odzieżowych „Bytom” S.A. rekomendujemy usługi restauracji „Pod Czaplą” na podstawie kilkuletniej współpracy w zakresie cateringowej obsługi Walnych Zgromadzeń Akcjonariuszy „Bytom” S.A. oraz organizacji licznych spotkań z klientami i spotkań firmowych w lokalu restauracji. Bardzo smaczna kuchnia z szerokim menu zawsze dostosowana do potrzeb zamawiającego w pełni satysfakcjonuje nasze wysokie wymagania. Na wyróżnienie zasługuje profesjonalna i bardzo sympatyczna obsługa kelnerska gotowa spełnić każde nawet najtrudniejsze zadanie. Przygotowanie cateringów w każdym najmniejszym detalu zapewnia odpowiednią oprawę i atmosferę spotkań. Właściciel i pracownicy restauracji zawsze służą pomocą i fachową radą w przygotowaniu odpowiednio dobranego menu w zależności od charakteru spotkania. Gorąco polecamy restaurację „Pod Czaplą” wszystkim, którym zależy na smacznym jedzeniu i doskonałej obsłudze oraz miłej atmosferze spotkań”.

Tomasz Sarapata, Prezes Zarządu Zakładów Odzieżowych „Bytom” S.A.


„Z firmą Catering Blaut i restauracją „Pod Czaplą”, których właścicielami są Państwo Ewa i Wincenty Blaut, współpracujemy od wielu lat. Poziom świadczonych przez tę firmę usług stoi niezmiennie na wysokim poziomie. Pyszne i efektowne wyroby kulinarne wraz z profesjonalną, życzliwą obsługą stanowią atuty organizowanych imprez cateringowych. Firma ta dała się poznać jako rzetelna, punktualnai otwarta na potrzeby swoich klientów. Powierzając zlecenie restauracji „Pod Czaplą” jesteśmy pewni za każdym razem satysfakcjonującego efektu. Dlatego też z przyjemnością polecamy firmę państwa Blaut jako w pełni godnego zaufania partnera”.


Tomasz Lewicki, Dyrektor ds. Handlowo-Finansowych
Józef Wolarek, Dyrektor ds. Techniczno-Produkcyjnych
Irena Żelechowska, Kierownik Biura Obsługi Spółki

„Orzeł Biały” Spółka Akcyjna”



„Z Firmą Państwa Ewy i Wincentego Blaut mamy przyjemność współpracować od dłuższego czasu, korzystając z usług cateringowych. Firma prezentuje wysoki poziom, zarówno pod względem jakości przygotowanych potraw, jak i obsługi. Doceniamy smaczne, atrakcyjnie podane jedzenie oraz sprawną organizację imprez, które zlecaliśmy Firmie Państwa Blaut. Będąc pod każdym względem zadowolonymi klientami z przekonaniem polecamy usługi Firmy Catering Blaut oraz Restauracji „Pod Czaplą”

Irena Kurdziel, Prezes Kotrak-Bis Sp.jawna


„Zarząd Przedsiębiorstwa Budowy Szybów S.A. w Bytomiu pragnie podziękować Pani za organizacyjne przygotowanie uroczystości z okazji 60-lecia naszej firmy, która odbyła się 21 października 2005 roki w Operze Śląskiej w Bytomiu. Kompleksowe przygotowanie imprezy, uświetnione specjalnym programem artystycznym wykonanym przez wspaniałych wykonawców, przygotowanie cateringu i wystrój sal, spotkało się z dużym uznaniem naszej załogi i zaproszonych gości. Jesteśmy pełni uznania dla profesjonalizmu i sprawności organizacyjnej przygotowanego programu uroczystości.”

Ryszard Wysoki, Dyrektor ds. Restrukturyzacji i Nadzoru Właścicielskiego Przedsiębiorstwo Budowy Szybów S.A.


„Jest mi niezmiernie milo móc polecić usługi Restauracji „Pod Czaplą” Państwa Ewy i Wincentego Blatów przyszłym klientom, którzy poszukują najwyższej jakości usług restauracyjnych i indywidualnego podejścia do klienta. Restaurację „Pod Czaplą” wyróżnia sympatyczna, profesjonalna, szybka obsługa, natychmiastowo reagująca na potrzeby swoich gości, bogaty jadłospis, smaczne jedzenie i miły klimat wnętrz oraz ogródka restauracyjnego. Z przyjemnością wykorzystujemy szeroką gamę propozycji usługowych, przekonani, że prowadząc już wstępne rozmowy, otrzymamy fachowe informację i życzliwą radę, co do organizacji przedsięwzięć, stosownego menu, dekoracji, miejsca. Restauracja „Pod Czaplą” przygotowywała dla nas bankiety, obiady dla gości, catering. Każdorazowo wykazała się niezawodnością, kreatywnością i co najważniejsze znakomitą kuchnią.”


Elżbieta Mendakiewicz, Dyrektor Ogólnokształcącej Szkoły Baletowej im. Ludomira Różyckiego w Bytomiu




„Z usług Restauracji Pod Czaplą korzystamy od kilku lat. Personel jest zawsze uśmiechnięty, uprzejmy i punktualny. Każdorazowa organizacja spotkania czy też większej uroczystości, jak np. Wigilii pracowników firmy, to nie lada rozkosz dla podniebienia. Kuchnia serwowana przez kucharzy Restauracji to prawdziwa fantazja. Wart polecić te Restaurację jako doskonałego cateringowego organizatora imprez.”

Katarzyna Byłoś, Prezes Zarządu, ALBA ekoserwis Sp. z o.o.



„Rekomenduję firmę Catering Blaut jako organizatora bankietów. Potwierdzam najwyższą klasę usług cateringowych – szeroki wybór potraw doskonale podanych, dekoracja stołów oraz wysoki poziom usług spełniły nasze oczekiwania. Polecam tę firmę jako godną zaufania w zakresie świadczonych usług gastronomicznych”.

Jan Kubiak, Prezes Zarządu SKOK Jowisz




„Z firmą Cateringową Państwa Blaut współpracujemy podczas organizacji imprez. Z całym przekonaniem możemy stwierdzić, iż jest to partner godny zaufania i wart polecenia. Kompleksowa obsługa bankietów (również dla dużej ilości osób) jest z pewnością dużym atutem. Z powierzonych zadań firma wywiązuje się rzetelnie i terminowo, wykazując profesjonalizm i dobrą organizację. Powodzenie zapewnia wyśmienita kuchnia, dobrze wyszkolony personel i dbałość o spełnienie wymagań klienta”.

Katarzyna Banasik, Asystent Zarządu Biura Projektowania Systemów Cyfrowych


„W związku z otwarciem placówki MultiBanku w tarnowskich Górach powierzyliśmy przygotowanie i obsługę uroczystości związanej z oficjalnym otwarciem naszego Banku Firmie Cateringowej Państwa Blaut. Firma wywiązała się perfekcyjnie, pracownicy oraz przygotowanie ogólne dało nam poczucie komfortu i brak konieczności własnego zaangażowania w przygotowanie imprezy. Zaproszenie do współpracy Firmy Państwa Blaut okazało się trafnym wyborem. Jesteśmy przekonani, iż w przyszłości z satysfakcją i zadowoleniem jeszcze nie raz będziemy korzystać z usług Firmy Cateringowej Blaut”.

Artur Król, Dyrektor MultiBank oddział Tarnowskie Góry




„Chętnie korzystamy z usług cateringowych oraz organizacji przyjęć okolicznościowych przez firmę Państwa Blaut. Firma terminowo i solidnie wywiązuje się z powierzonych zleceń, dokłada wszelkich starań, aby potrawy były smaczne i estetycznie podane. Personel posiada wysokie kwalifikacje, zapewnia miłą i profesjonalną obsługę. Firma jest godna polecenia”.

Danuta Limańska, Dyrektor Regionalny ING Bank Śląski w Bytomiu



„Składamy podziękowania za profesjonalne zorganizowanie imprezy plenerowej wraz z cateringiem. Czterysta osób, biorących udział w naszym Zjeździe Absolwentów, zadowolonych z usług Państwa Firmy, to najlepszy dowód Waszego mistrzowskiego działania”.

Komitet Organizacyjny II Zjazdu Absolwentów, IV LO im. M.Reja w Zabrzu




...a także :



-      Firma Pumar Siemianowice Śląskie,

-      Firma Montan–Stal w Zabrzu,

-      Firma BAKS w Bytomiu,

-      Firma OPUS,

-      Firma Grieger Cosmetics Katowice,

-      Firma Sanofi-Aventis

-      Firma Glaxo,

-      Firma MSD,

-      Firma Lifov,

-      Firma DAV Bytom,

-      Firma Alba Ekoserwis

-      Firma Doradca,

-      Firma Selgros w Chorzowie,

-      Firma Delta Trans Chorzów,

-      Firma Huzap,

-      Firma Meduza,

-      Firma Kanlux,

-      Firma Elpol,

-      Firma ORB,

-      Szkoła Muzyczna w Bytomiu,

-      Tygodnik Życie Bytomskie,

-      Sąd Apelacyjny w Katowicach,

-      Zespół Elektrociepłowni Bytom,

-      Centralna Stacja Ratownictwa Górniczego Bytom,

-      Urząd Miejski w Bytomiu,

-      Śląska Akademia Medyczna,

-      Wyższy Urząd Górniczy Katowice,

-      Klub Sportowy Judo Czarni Bytom,

-      Polska Organizacja Pracodawców Osób Niepełnosprawnych,

-      Akademickie Centrum Stomatologii Bytom,

-      PZU,

-      Raiffeisen Bank w Katowicach,

-      PKO BP,

-      Svenska Bank Katowice,

-      Alior Bank Bytom,

-      TVN,

-      Śląska Izba Lekarska.


... i wiele innych od Szanownych Klientów.